آشنایی با انواع بیماری‌های معده و بهترین زمان مراجعه به پزشک

آشنایی با انواع بیماری‌های معده و بهترین زمان مراجعه به پزشک بیماری‌های معده تنوع زیادی داشته که هریک علائم م

توسط SALAMNEWWS در 14 اردیبهشت 1399

آشنایی با انواع بیماری‌های معده و بهترین زمان مراجعه به پزشک

بیماری‌های معده تنوع زیادی داشته که هریک علائم منحصر به خود را دارند. آشنایی با انواع این بیماری‌ها و علائم آن، اهمیت زیادی دارد. چرا که اگر بیماری‌های گوارشی به موقع شناخته و درمان نشوند، موجب آسیب دیدن سایر ارگان‌های بدن مانند کبد هم می‌شود.

شایع‌ترین بیماری‌های معده

در ادامه نگاهی به شایع‌ترین بیماری‌های معده خواهیم داشت که هریک از آنها به یکی از بخش‌های معده، شامل دهانه معده (کاردیا)، قعر معده (فوندوس)، تنه معده (کورپوس) و پیلور مرتبط است.

رفلاکس معده

رفلاکس معده که یکی از بیماری‌های گوارشی رایج است که بسیاری از افراد به آن مبتلا می‌شوند و یک شناخت اولیه از آن دارند، به بیماری گفته می‌شود که در آن بخشی از اسید معده به مری بازمی‌گردد. شایع‌ترین علامت این بیماری سوزش سر دل است که گاهی اوقات با سرفه کردن نیز همراه است. درمان بیماری رفلاکس معده اهمیت زیادی دارد، چرا که نه تنها به معده بلکه به مری نیز آسیب وارد می‌کند.

زخم معده

زخم معده یا زخم اثنی عشر به بیماری گفته می‌شود که به نوعی هم معده و روده کوچک را درگیر می‌کند. چرا که اثنی عشر به قسمت ابتدایی روده کوچک گفته می‌شود.

التهاب معده

التهاب معده که معمولاً به دلیل استفاده ی برخی از داروهای خاص در افراد ایجاد می‌شود، با علائمی شامل حالت تهوع و درد در ناحیه شکم همراه است.

واریس معده

همان‌طور که در ابتدا اشاره شد، بیماری‌های مربوط به معده و کبد در ارتباط با یکدیگر هستند. بیماری واریس معده معمولاً در افرادی با مشکلات کبدی شدید دیده می‌شود. چرا که در فرد مبتلا به بیماری‌های مزمن کبدی، وریدهای معده دچار تورم شده و احتمال خونریزی در آنها افزایش می‌یابد. در این شرایط فرد دچار واریس معده شده که برای سلامتی وی بسیار خطرناک است.  

چه زمانی باید به پزشک متخصص گوارش مراجعه کرد؟

متأسفانه در ایران نرخ مصرف دارو بدون تجویز پزشک نسبت به سایر کشورها، بسیار زیاد است. علاوه بر این، بسیاری از افراد تصور می‌کنند که برای درمان انواع بیماری‌ها، می‌توانند از طب سنتی استفاده کنند. در حالی که این تصور کاملاً اشتباه بوده و در بسیاری از موارد آسیب زننده است. چرا که در صورت مصرف خودسرانه دارو و خوددرمانی، احتمال اینکه تداخل دارویی ایجاد شده و فرد دچار مشکلات بعدی شود، وجود دارد. به همین خاطر توصیه می‌شود که در صورت مشاهده هریک از علائم زیر برای مدت زمانی طولانی، به یک پزشک فوق تخصص گوارش مراجعه شود:
  • درد شکم
  • خونریزی هنگام مدفوع
  • کاهش وزن یا افزایش وزن غیرمنتظره
  • اسهال و استفراغ

روش‌های تشخیص بیماری‌های معده

برای تشخیص بیماری‌های مربوط به معده روش‌های مختلفی وجود دارد. بسیاری از افراد تصور می‌کنند که تنها راه تشخیص مشکلات معده، انجام آزمایشاتی نظیر آندوسکوپی است. به همین خاطر ترسیده و ترجیح می‌دهند با استفاده از درمان‌های خانگی تا حد ممکن از رفتن به دکتر گوارش پرهیز کنند. در حالی که با توجه به پیشرفت‌های چشمگیری که در سال‌های اخیر در حوزه پزشکی ایجاد شده، روش‌های مختلف و بدون دردی برای تشخیص بیماری‌های گوارشی وجود دارد. در حال حاضر شما می‌توانید با مراجعه به یک پزشک متخصص گوارش با تجربه در زمینه بیماری‌های گوارشی، آندوسکوپی بدون درد انجام دهید. همان‌طور که احتمالاً حدس می‌زنید، در این روش تشخیص، از داروی بیهوشی برای انجام آندوسکوپی استفاده شده و در نتیجه شما در مدت زمان کوتاه انجام این تست، هیچگونه دردی نخواهید داشت. به طور کلی دغدغه ذهنی افراد، این هست که چه روش‌های نوینی برای تشخیص و درمان بیماری آنها وجود دارد و یا استرس این را دارند که هنگام مراجعه به پزشک متخصص، از آنها چه سوالاتی پرسیده خواهد شد و اینکه اصلا چه علائمی اگر در دستگاه گوارش خود داشتند باید به پزشک مراجعه کنند، در کل سوالاتی از این قبیل را می‌توانید در دو سایت معتبر healthline.com و webmd.com مطالعه کنید. نمونه برداری، یکی دیگر از روش‌های تشخیص بیماری است که در حین انجام آندوسکوپی انجام می‌شود. با انجام نمونه برداری، می‌توان از وجود انواع عفونت‌ها یا سرطان معده اطمینان حاصل کرد. رادیوگرافی برای مشاهده بخش‌های بالایی معده و روده ی کوچک، یکی دیگر از روش‌های تشخیص بیماری است که کاملاً بدون درد انجام می‌شود. سی تی اسکن که با استفاده از اشعه‌های مخصوص انجام می‌شود، برای عکس برداری از معده و شکم انجام می‌شود. تست PH هم برای تشخیص میزان اسید معده و قدرت آن انجام می‌شود. در این آزمایش از یک لوله که از داخل بینی رد شده و وارد مری می‌شود، برای اندازه‌گیری PH بینی استفاده می‌شود. منبع : http://www.funpatogh.com/%D8%A2%D8%B4%D9%86%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B9-%D8%A8%DB%8C%D9%85%D8%A7%D8%B1%DB%8C%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%B9%D8%AF%D9%87-%D9%88-%D8%A8%D9%87%D8%AA.html
آخرین مطالب