تلویزیون شهری چیست؟

تلویزیون شهری چیست؟
تلویزیون شهری به تابلوهای نمایشگر غول پیکر که در کنار چهار راه ها، ورزشگاه ها، اتوبان ها ، مراکزخرید و تالار های پذیرایی وسلان های کنفرانس(تلویزیون های داخل سالن) شاهد آن هستیم و در حال پخش تصاویر و ویدئوهای تبلیغاتی و یا ورزشی هستند، اطلاق می شود. هر تلویزیون شهری از کنار هم قرار گرفتن تعدادی کابینت مجزا با ابعاد حدود یک متر مربع ساخته می شوند. هر کابینت مانند یک تلویزیون کوچک عمل می کند که یک بخش از تصویر بزرگ و کلی صفحه نمایش اصلی را تشکیل می دهد مانند تکه های پازل. علاوه بر این، هر کابینت از بخش دیگری به نام ماژول LED تشکیل شده است. در واقع ماژول ها بلوک هایی به شکل مستطیل و یا مربع هستند (معمولا در ابعاد 16x32) که در کنار هم قرار گرفته اند.
لازم به ذکر است که هر ماژول هم از تعدادی قطعات الکترونیکی و لامپ های کوچکتری(LED) ایجاد شده است که بروی یک برد متصل شده اند و در یک فریم پلاستیکی قرار کرقته اند. بسته به اینکه چه کیفیتی را از تلویزیون های شهری انتظار داشته باشیم، می توان ماژول های متفاوتی را انتخاب کرد. به یاد داشته باشید که در یک ماژول، هر یک پیکسل دارای فاصله مشخصی تا پیکسل کناری خود است و نحوه قرار گیری و فاصله آن ها می تواند کیفیت های مختلفی از صفحه نمایش را به وجود آورد.
به طور کلی، فاصله بین پیکسل های قرار گرفته در یک ماژول دات پیچ (Dot pitch) نامیده می شود که فاصله مرکز دو پیکسل مجاور از یکدیگر را نشان می دهد. لذا دات پیچ را با حرف P که در کنار آن عددی ذکر شده و برحسب میلی متر نام گذاری می کنند.
اجزای مورد نیاز ساخت تلویزیون شهری
به صورت کلی اجزای تشکیل دهنده تلویزیون شهری به چهار بخش اصلی تقسیم می شود:
1.    نمایشگر
نمایشگرها به صورت آماده قابل دسترسی هستند. همان گونه که پیش تر گفته شد، نمایشگر تابلو روان و تلویزیون شهری خود از قسمت های کوچکتری به نام ماژول تشکیل شده اند که از کنار هم قرار گرفتن این ماژول ها یک نمایشگر ساخته می شود. اما سایز این ماژول ها از پیش تعیین شده و ساخته شده است. به عنوان مثال، برای ساخت یک تابلو روان با ابعاد 30 سانتی متر در 1 متر باید از شش ماژول با ابعاد 16 در 32 سانتی متر استفاده کرد(96x32cm).
   
انواع ماژول تابلو روان
نوع ماژول انتخابی در ساخت تابلو روان بسته به نوع و سلیقه مشتری و کاربرد و محل استفاده و فاصله دید آن دارد:
•    ماژول تک رنگ: به ماژولی گفته می شود که فقط توانایی نمایش یک رنگ را دارا می باشد. این نوع ماژول در رنگ های سبز (1G)، قرمز (1R)، آبی (1B) و سفید (1W) موجود هستند.
•    ماژول سه رنگ: در ساخت این نوع ماژول ، هر پیکسل دارای دو LED قرمز رنگ و یک LED آبی و یا سبز رنگ است. و به صورت P10-RG و P16-2RG که رنگ های سبز، قرمز و ترکیب هردو را نمایش می دهند و همچنین P16-2RB و P10-RB که رنگ های آبی، قرمز و ترکیب این دو هستند، موجود می باشند.
•    ماژول تمام رنگ(فول کالر): به ماژول هایی گفته می شود که هر پیکسل آن از سه LED به رنگ های سبز، قرمز و آبی تشکیل شده است و به عبارت دیگر RGB نیز نامیده می شوند. به طور کلی، با ایجاد طیف نور با استفاده از این سه نوع ال ای دی، تمامی رنگ ها ساخته می شوند. از سوی دیگر، نوع دیگری از ماژول های تمام رنگی موجود هستند که هر پیکسل از دو LED به رنگ قرمز، یک LED به رنگ سبز و یک عدد آبی داریم که به آن RGB2  نیز گفته می شود و قادر به تولید رنگ های بیشتری می باشد.در حال حاضر ماژول ها از LED های 3in1 و که در واقع از سه LED در یک کپسول ساخته مشوند و نوع SMD آن استفاده می شود.
2.    کنترلر انلاین(سندر ، رسیور و ویدو پروسسور)، کنترلر افلاین
کنترلر که به آن مین برد هم گفته می شود، همانند مغز عمل می کند و تمام متن ها و تصاویر تابلو در آن ذخیره می شوند(در نوع افلاین). این مین بردها انواع مختلفی اعم از ساده و طیف دار دارند. با بهره گیری از مین برد طیف دار قادر خواهید بود که پس زمینه های نوشته قرار دهید و یا فیلم پخش نمایید.
در نوع انلاین تصاویر به صورت لحظه ای از ورودی گرفته و همزمان بر روی تلویزیون نمایش داده می شود، در این نوع کنترلر معمولا از ویدو پروسسور استفاده می شود که دارای چندین ورودی است و توانایی پخش چند تصویر همزمان و پخش تمام صفحه تصویر ورودی را دارا می باشد در این نوع کنترلر و با استفاده از وبدو پروسسور میتوان شبکه های تلویزیون مسابقات ورزشی و ... به صورت زنده نمایش داد.
 

3.    منبع تغذیه یا پاور
وظیفه تبدیل برق 220 ولت به برق 5 ولت که برای تابلو مورد نیاز است، بر عهده پاور می باشد. لازم به ذکر است که تعداد پاور با توجه جریان مصرفی ماژول ها تعیین می شود(جریان مصرفی ماژول ها مختلف است).
 
4.    قاب یا کابینت
قاب ها و کابینت ها و یا استراکچر (برای مونتاژمگنتی) در کیفیت صفحه نمایش (نداشتن درز و بزل) و بالا پایین نبودن ماژول ها و همچنین در تلویزیون های اووت دور در نفوذ ناپذیری آب به درون کابینت نقش مهمی دارند.
 
شیوه مونتاژ اجزای تلویزیون شهری
•    در مرحله اول نمایشگرها را با در نظر گرفتن جهت درست در کنار هم قرار می دهیم. اگر از کابینت با پانچ  CNC  بهره می برید کافی است که ماژول را روی قاب قرار دهیدو از پشت پیچ نمایید.
•    زمانی که ماژول ها را در کنار یکدیگر مونتاژ نمودید، نمایشگر اصلی کامل می شود. حال نوبت به آن می رسد که پاور را به ماژول ها متصل نمایید.
•    در هنگام اتصال مین برد به قطب های مثبت و منفی دقت کنید.
•    حال زمان اتصال ماژول ها با مین است. اگر به پشت ماژول دقت کنید یک فلش از سمت چپ به راست می بینید که نشانگر جهت ورود و خروج دیتا است. حتما قبل از روشن کردن تابلو اتصالات را چک کنید و از اتصالات پاور و مین برد و همچنین مثبت و منفی ماژول اطمینان حاصل کنید.
 
 


 
درجه حرارت مناسب محل نصب تلویزیون شهری
درجه حرارت محیطی که تلویزیون شهری در آن نصب می شود، حائز اهمیت است، چرا که قطعات الکترونیکی در بازه دمایی مشخصی قادر به کارکرد صحیح هستند و دمای بالا باعث کوتاه شدن طول عمر قطعات می شود. به همین خاطر برای استفاده از این تلویزیون ها در مناطق گرمسیری که گاهی دمای هوا حتی به 60 درجه هم می رسد، حتما باید از کولرهای گازی استفاده نمود و آن ها را بر روی حالت خودکار تنظیم نمود که  به صورت اتومات دما را کاهش دهد. اما به این نکته توجه داشته باشید که در موقعیت های سردسیر نیازی  به کولرهای گازی نمی باشد.
تامین امنیت تلویزیون شهری
یکی از عوامل بسیار مهم در امر طراحی و ساخت تلویزیون شهری، بحث امنیت آن ها از هر دو لحاظ نرم افزاری و سخت افزاری است. به عبارت دیگر، شیوه دسترسی اپراتور باید امن باشد و امکان برنامه نویسی از راه دور برای دیگر افراد ممکن نباشد و تعمییر، راه اندازی و برنامه دهی بر عهده شخصی خاص باشد. علاوه بر این، نیاز است که  یک قفل نرم افزاری داشته باشد تا از سوء استفاده افراد سودجو جلوگیری به عمل آید.
 



منبع