چگونه ارزیابی خسارت آتش سوزی (برای بیمه آتش سوزی) انجام می‌شود؟

چگونه ارزیابی خسارت آتش سوزی انجام می‌شود؟ خسارت ناشی از آتش‌سوزی پس از خاموش شدن شعله‌ه

توسط مدیر سایت در 10 اردیبهشت 1402

چگونه ارزیابی خسارت آتش سوزی انجام می‌شود؟

خسارت ناشی از آتش‌سوزی پس از خاموش شدن شعله‌های آتش تمام نمی‌شود! افرادی که در این حادثه قربانی می‌شوند، می‌توانند این تجربه بسیار ترسناک و وحشت آور را داشته باشند. در صورتی که با خسارات ناشی از آتش سوزی مواجه شوید، دارایی‌های گرانبها و سقف بالای سرتان دچار آسیب می‌شود و قطعاً به دنبال مکانی امن برای پناه دادن بقایای این حادثه می‌روید.

برای جبران هزینه‌ها چه کاری باید انجام داد؟

مسئولیت این وضعیت سخت را چه کسی به عهده می‌گیرد؟

با ارزیابی خسارت بیمه آتش سوزی، می‌توانید بخشی از این خسارات را جبران کنید. با ما در این مقاله همراه باشید تا راه و روش این عملیات را بیاموزید.

ترمیم خسارت آتش سوزی

پس از آسیب ناشی از آتش‌سوزی، ۲۴ تا ۴۸ ساعت به عنوان “ساعت‌های طلایی” بهبودی خسارت نامیده می‌شود. اگر در برابر این خسارات به سرعت واکنشی درست و مناسب نشان دهید، می‌توانید خسارت بیشتر اموال را جبران کنید.

دوده اسیدی که در آتش سوزی ایجاد و تولید می‌شود، باعث سرعت بخشیدن به زوال و خوردگی اجزای ساختمان و دارایی‌های حیاتی می‌شود. در نتیجه در ساعات اولیه پس از آتش سوزی هر اقدامی در این ساعات بسیار مؤثر می‌باشد.

اهمیت خرید بیمه آتش سوزی

در واقع بیمه آتش‌سوزی در جبران خسارات بیمه آتش سوزی که به املاک بیمه شده وارد شده به شما کمک می‌کند.

برای صاحبان ملک این پرداخت خسارت بسیار سودمند و باعث دلگرمی می‌باشد. زیرا در شرایط ناگوار و سخت بی‌خانمانی، جبران خسارات تعویض و بازسازی ملک با هزینه‌های زیاد، بسیار ناامیدکننده است. البته باید به این نکته توجه داشت که خرید بیمه آتش سوزی برای افراد مغازه دار یا انبار، بیشتر از سایر افراد حائز اهمیت است.

بیمه آتش سوزی دو دسته شرایط دارد:

شرایط عمومی بیمه آتش سوزی

شرایط خصوصی بیمه آتش سوزی

در زیر به توضیح این دو شرایط بیمه آتش سوزی می‌پردازیم

شرایط عمومی بیمه آتش سوزی:

در حقیقت شرایط عمومی بیمه آتش سوزی عبارت است از مجموعه شرایطی که دربارهٔ مسائل خاص و عام قراداد برای تنظیم روابط بین بیمه‌گر و بیمه‌گذار در چارچوب قوانین حاکم باشد. در شورای عالی بیمه این شرایط به تصویب رسیده است و به صورت چاپی و تایپی در بیمه‌نامه آتش سوزی قید و ذکر می‌شود. دریافت خسارت بیمه آتش‌سوزی تحت شرایط تابع قوانین بین بیمه‌گر و بیمه‌گزار می‌باشد.

شرایط خصوصی بیمه آتش سوزی

شرایط خصوصی بیمه آتش سوزی عبارت است از شرایطی که در آن بیمه‌گذار و بیمه‌گر با هم درباره متن قرارداد به توافق رسیده باشند و این توافق در بخش توضیحات بیمه آتش سوزی به صورت تایپ و چاپ شده درج می‌شود و بیمه‌گر متن قرار داد را امضا می‌کند. به عبارتی شرایط خصوصی بیمه‌نامه بر شرایط عمومی بیمه‌نامه تقدم دارد.

نحوه ارزیابی خسارت آتش سوزی

در بیمه آتش‌سوزی بیشترین درخواست‌ها مربوط به امر ارزیابی خسارت آتش‌سوزی می‌باشد. برای رسیدن به دو هدف ارزیابی بیمه آتش‌سوزی انجام می‌شوند، این دو هدف عبارتند از:

بررسی خسارت حادثه رخ داده

تعیین و برآورد میزان خسارتی که با توجه به شرایط بیمه‌نامه، بیمه‌گذاران می‌توانند آن را دریافت کنند.

دلیل بروز حادثه: علت اصلی ارزیابی خسارت آتش‌سوزی

دلایل مختلفی می‌تواند باعث بروز حادثه شود. مثلاً ممکن است بر اثر بلایای طبیعی مثل سیل، صاعقه، زلزله، آتش‌فشان، طوفان، طغیان آب رودخانه، آب برف و باران رخ دهد. همینطور حوادثی همچون آتش‌سوزی و انفجار می‌تواند حادثه‌ساز باشد.

آتش‌سوزی ممکن بر اثر عواملی مثل ته سیگار، اتصالی برق، اتصال دستگاه الکتریسیته ساکن و مولکول‌های معلق در هوا مثل الیاف و پنبه، نیز رخ دهد.

به همین خاطر تعداد درخواست خسارت به مراکز بیمه بسیار زیاد می‌باشد. در میان این درخواست‌ها برآورد خسارت توسط کارشناس یا همان ارزیابی خسارت بیمه آتش سوزی و تشریح گزارش خیلی مهم و قابل‌توجه می‌باشد.

وظایف بیمه گذار در ارزیابی خسارت بیمه آتش سوزی

وظایف بیمه گذار در بررسی کارشناسی ارزیابی خسارت عبارتند از:

  • اعلام خسارت ظرف مدت ۵ روز پس از اطلاع
  • ارائه صورت موردادعا
  • تهیه عکس از مورد بیمه توسط کارشناس ارزیاب خسارت
  • ارائه اسناد و مدارک دفاتر مالی (اثبات میزان موجودی)

وظایف بیمه گر در ارزیابی خسارت بیمه آتش سوزی چیست؟

در بررسی‌های کارشناسی خسارت بیمه ناشی از آتش سوزی بیمه‌گر نیز وظایفی دارد، این وظایف عبارتند از:

  • اعزام کارشناس
  • تطبیق با شرایط عمومی و خصوصی بیمه‌نامه
  • تهیه گزارش و تنظیم صورت محاسبه خسارت (تعیین میزان خسارت)
  • استعلام حق بیمه

وظایف بیمه گذار در ارزیابی خسارت بیمه آتش سوزی

چگونه پرونده ارزیابی خسارت بیمه آتش‌سوزی را باید تشکیل داد؟ برای برخورداری از پوشش‌های بیمه آتش‌سوزی، تشکیل پرونده ارزیابی خسارت باید مراحل زیر را طی کند:

  • اعلام کتبی بیمه‌گذار
  • صورت ریز مورد ادعای بیمه‌گذار
  • عکس از مواضع آسیب‌دیده استعلام حق بیمه
  • گزارش‌ها از مراجع ذیصلاح
  • گزارش کارشناس ارزیاب خسارت

نحوه خرید بیمه آتش سوزی

در این مقاله خطرات بیمه حادثه آتش سوزی و روش‌های ارزیابی خسارت توضیح داده شد و احتمالاً دردناک بودن وقوع این اتفاقات را تا حدودی حس کردید. برای جلوگیری از رخ دادن این اتفاقات بهتر است که بیمه آتش سوزی و زلزله بخرید.

سایت گرندبیمه با آدرس grandbime.ir یکی از بهترین سایت‌ها برای خرید بیمه آتش سوزی می‌باشد. در این سایت می‌توانید به صورت آنلاین بیمه آتش سوزی انواع شرکت‌ها را با یکدیگر مقایسه کنید و بدون اتلاف وقت آن را بخرید.

آخرین مطالب
مقالات مشابه
نظرات کاربرن